Home | Usluge | Radovi | Postavljanje lajsni
Postavljanje lajsni

Postavljanje lajsni

Pinjola Istra d.o.o. postavlja i ugrađuje sve vrste pratećih lajsni za parket, brodski pod i laminat.

Po zahtjevu naših klijenata ugrađujemo i posebne nestandardne lajsne. Ugradnja lajsni nema samo praktični efekat, već i izraženi vizuelni. Prateće lajsne se mogu bajcovati i patinirati i nakon toga lakirati.

Vještim baratanjem prilikom postavljanja pratećih lajsni iskusni majstor može sakriti podosta neuglednih detalja u Vašem interijeru: cjevi od radijatora, spojevi keramike i parketa, spojevi parketa i pragova, nosači radijatora fiksirani za parket i drugo…

Po zahtjevu naših klijenata vršimo provlačenje raznoraznih kablova u prostoru između parketa i lajsni.

Vršimo i zapunjavanje akrilnim silikonom u boji prostora koji nastaje prilikom postavljanja lajsni na spoju lajsne i zidova. Ovo se radi da prašina ne bi ulazila u prostor iza lajsni i vremenom se nakupljala.

Zajedno sa postavljanjem pratećih lajsni za drvene podove postavljamo i ugrađujemo aluminijske lajsne raznih profila na spojevima keramičkih pločica i parketa.

Aluminijske lajsne se obično izrađuju u srebrnoj i zlatnoj boji, visokog ili mat sjaja.

Vještim kombiniranjem prilikom postavljanja pratećih i prelaznih lajsni, znatno se povećava kvalitet uređenosti Vašeg interijera.

Upravo iz ovih razloga djelatnici „Pinjola Istra“ ovoj usluzi posvećuju veliku pažnju.

Sokle – Svaki parket ima odgovarajuću kutnu lajsnu – soklu. Najčešće se proizvodi od hrasta, jasena i bukve. Kutna lajsna ili sokla za parket je svojevrstan završetak parketa. Od nje se očekuje povezivanje poda sa zidom. Ako je pod drveni (parket) mora i sokla diti isto drvena da bi se sakrio obavezan zazor izmedju zida i poda. Sokle se proizvode od drveta identičnnog parketu. Finalno su obrađene. Sokla zavisi od vrste poda, ali može se kombinirati u različitim varijantama.

Klasične lajsne – Klasične parket lajsne izrađene su od kvalitetnog hrastovog, jasenovog ili bukovog drveta. Finalno su obrađene. Prema Vašim potrebama izabrati će te tip i izgled lajsne. Klasična tekstura nekog drveta ili modernija varijanta jarkih i atraktivnih boja.

Profilirane lajsne – Za sve ljubitelje drvene stolarije novina u ponudi su lajsne za profile drvo – aluminij, riječ je o profilu koji je kombinacija drveta i aluminija.Sistem aluminij – drvo se sastoji iz aluminijskog profila, s tim što je unutrašnja strana profila prerađena da bi se na nju mogle lijepiti lajsne od drveta.