Home | Usluge | Radovi | Priprema podloge

Priprema podloge

cementnaKosuljicaVaša cementna podloga je ispucala, hrapava ili se kruni. Vjerojatno je i zamašćena sa ostacima gleta, bitumena ili silikona. Ako je tako, onda budite ubjeđeni da joj je potrebna sanacija jer je kvalitetna podloga ključna za dobru izvedbu parketarskih radova.

Postoje brojni primjeri postave parketa na neadekvatne podloge. U tom slučaju posljedice su u večini slučaja teško popravljive.

Temeljem našeg višegodišnjeg iskustva u postavljanju parketa, možemo vam ponudimo riješenje koje će vašu podlogu učiniti spremnom za nastavak radova.

Riješenje se sastoji u postavljanje štafli, OSB ploča ili mase za izravnavanje.

Tijekom sanacije vrši se odmašćivanje, zapunjavanje pukotina specijalnim smolama, uklanjanje ostataka gleta, bitumena i ostale nečistoće. Specijalnim prajmerom se impregnira gornji sloj košuljice koji se kruni i na kraju se vrši zalijevanje cijele površine masom za izravnavanje. Nakon sušenja od par dana, a prije ugradnje poda, vrši se dodatno ravnanje.

Postavljanje OSB ploča se radi kada ne postoji mogućnost čekanja sušenja samorazlijevajuće mase za izravnavanje i kada je potrebno drveni pod položiti na metalnu podkonstrukciju.

Ovako pripremljena podloga je spremna za postavljanje bilo kojeg drvenog poda, od svih vrsta klasičnog parketa, brodskog poda, gotovih parketa ili laminata..

Ulaganje u kvalitetnu podlogu je nužno i nikako ga ne bi trebalo zanemarivati.