Home | Usluge | Radovi | Mozaik parketi
Mozaik parketi

Mozaik parketi

Parketni mozaik je predivna vrsta podnih obloga napravljena od drva u obliku nekog uzorka ili neke slike, te mogu biti ravna podloga ili trodimenzionalni mozaik. Ravni mozaik se koristi pretežno za podne površine, dok se trodimenzionalni stavlja na zidne površine (nisu pretjerano ugodni za hodanje po njima). Koriste se kao znak luksuza i profinjenosti u skupim i otmjenim kućama ili poslovnim zgradama u predvorjima, konferencijskim sobama ili uredima.

Idealni su kao podloge za površine u hodnicima i sobama, a pošto je drvo dodatno obrađeno uljima i lakovima koji mu smanjuju upijanje vlage, moguće ih je staviti čak i u kuhinju ili kupaonicu, bez straha da će prolivena voda uništiti cijeli parket.

Drva koja se koriste pri izradi mozaik parketa su mnogobrojna, a neke od popularnijih vrsta su, jasen, javor, američki orah i trešnja, brazilski orah i trešnja, nekoliko vrsta hrastova, te mnoge druge. Neovisno o vrsti drva, potrebno je uzeti u obzir da se boja podnog mozaika estetski mora slagati s prostorijom u koju ga namjeravate staviti.