Home | Podne obloge | Unutarnje podne obloge | Parketi | Parketi od egzotičnog drva

Parketi od egzotičnog drva

BambusParketDa bi u naše prostore unijeli dašak egzotike, učinili ih drugačijima i posebnima dovoljno je odabrati odgovarajuće podne obloge. Sve nijanse i teksture koje vam se čine zanimljive za uređivanje unutarnjeg interijera i eksterijera, moguće je izraditi upravo od egzotičnog drveta. Ne postoji zamisao koja ne može biti provedena u djelo prilikom odabira ove vrste parketa, pa iz tog razloga dizajneri, privatne osobe i kompanije za sebe potražuje jedne od najboljih vrsta drveta koje dolaze iz svih dijelova svijeta.

Na našem tržištu postoje različite vrste parketnih podova izrađenih od egzotične vrste drveta koje su pogodne za sve vrste stambenih i poslovnih prostora. Otpornost na vlagu i vremenske uvjete, veća tvrdoća i nosivost samo su neke od niza dobrih karakteristika koje su zaslužne za sve veći broj zadovoljnih korisnika.Egzotični parket dolazi u dvije varijante, mat i sjajnoj što ih čini savršenim za bilo koju prostoriju koju želite obogatiti ovom vrstom parketa. S obzirom na to da se radi o višeslojnom materijalu, potrebno ga je lakirati nekoliko puta. Postoji puno podvrsta neke određene vrste parketa, pa je prilikom kupnje važno obratiti pozornost koju podvrstu uzimate. Podvrste egzotičnih parketa mogu biti pod istim imenom, ali različitog podrijetla pa zbog toga svi ne sadrže iste karakteristike.

Bambus, wenga, bubinga, jatoba, kempas, teak, burma samo su neke od vrsta parketa od egzotičnog drveta. Na domaćem tržištu se istaknulo nekoliko različitih uzoraka egzotičnog parketa poput: afromosie, bakirai, wenge, jatoba, kempas…