Drvene fasade

Drvene fasade

Unikatni izgled drvenih fasada – Moderna estetika i moderan životni stil u današnje vrijeme naglašavaju individualnost.

Može li objekt imati jedinstveniju fasadu od drvene?

Fasada je onaj dio objekta koji zasigurno stvara odlučujući prvi dojam. Drvena fasada uvijek je unikatna i očara svakoga kome je blisko drvo sa svojim prekrasnim svojstvima:

prirodnom raznolikošću i živim izgledom, izdržljivošću, dobrim građevinskim svojstvima,ekologijom i brzinom koju omogućava kod gradnje.

Drvene fasade stiču prestižni ugled po zasluzi svih nabrojenih karakteristika, a i zato jer im estetsku vrijednost sve više priznaju i u modernim arhitekturnim pristupima.

Drvene fasade možemo namjestiti na svaku vanjsku stijenu. Pritom nije važno radi li se o montažnoj, u cijelosti drvenoj kući ili o kući od opeke odnosno betona. Nebitno je radi li se o novogradnji ili obnovljenoj kući. Drvene fasade primjerene su za stambene kuće, kao i za veće javne zgrade i poslovno-stambene objekte. Drvena fasada svima predstavlja zaštitu osnovne konstrukcije od utjecaja okoliša, a istovremeno je važan dizajnerski i estetski element zgrade.

Drvo kao osnovni materijal za fasadu omogućuje brojne načine polaganja te upotrebu različitih profila i boja, a kada ga na fasadi kombiniramo s kamenom, staklom ili metalom, njegove karakteristike još više istaknemo.

Drvo je prirodni materijal koji je podvrgnut promjenama zbog starenja, zato su važne njegova obrada, ugradnja, konstrukcijska i kemijska zaštita…

Za drvene fasade najčešće upotrebljavamo drvo ariša, kao i smreku i cedar. Različiti načini polaganja, novi oblici i kombinacije s drugim materijalima nude bogate mogućnosti za isticanje individualnosti vaše zgrade.